BRAIDS - CORNROWS ΚΑΙ ΚΟΤΣΙΔΑΚΙΑ

O Daniel πέρασε μεγάλο διάστημα της επαγγελματικής του πορείας στην Αφρική διδάσκοντας στη σχολή RIZFAR στη Μομπάσα της Κένυας. Αφιέρωσε πολύ χρόνο σε αφρικανικά χτενίσματα και απέκτησε μεγάλη πείρα στα κοτσιδάκια (γνωστά και ως Βraids), τα Weaveons, τα Twists και γενικότερα στα Afro looks..

Ο Daniel ήταν, επίσης, από τους πρώτους που άρχισε να κάνει κοτσιδάκια ή braids τη δεκαετία του ?90. Συνεργάστηκε μάλιστα με έμπειρες κομμώτριες που μπορούσαν να δημιουργήσουν πραγματικά έργα τέχνης με αυτά τα χτενίσματα.

Φυσικά, χρειάζονται αρκετές προσαρμογές στην τεχνική για να εφαρμοστούν αυτά τα χτενίσματα στα δικά μας μαλλιά, μιας και το δυνατό τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει αλωπεκίαση. Θέλει πολλή προσοχή στην εφαρμογή, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η κατεύθυνση στην οποία γίνεται η πλέξη, γιατί τα μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού είναι πολύ ευαίσθητα. Το ίδιο ισχύει και για τα Cornrows. Αυτά τα χτενίσματα χρειάζονται ελαφρύ χέρι και μεγάλη πείρα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε στα extensions για τα braids ή τα cornrows. Πρέπει να είναι ελαφρύ και από kanekalon, ενώ πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά πόσο μαλλί αντέχει η ρίζα σε κάθε κοτσιδάκι

Οι χωρίστρες που παίρνουμε όταν δημιουργούμε braids ή cornrows έχουν τεράστια σημασία για το τελικό αποτέλεσμα. Μια τεχνική που χρησιμοποιούμε συχνά είναι η Brickwork, που δουλεύεται όπως τα τούβλα ενός τοίχου και μας επιτρέπει να καλύπτουμε μεγαλύτερη επιφάνεια του κεφαλιού με λιγότερα κοτσιδάκια.

Τέλος, είναι απαραίτητο να μάθουμε στην πελάτισσα πώς να χειρίζεται και να φροντίζει σωστά τα extensions της, χωρίς να τραβάει τα braids ή τα cornrows επιβαρύνοντας τη ρίζα. Επιπρόσθετα, να τα αφαιρέσει όταν πρέπει, ώστε να μην μπλεχτούν με τα φυσικά μαλλιά.

Τα σχήματα που δημιουργούμε είναι άπειρα και μπορούμε να κάνουμε πράξη οποιοδήποτε look με κοτσιδάκια, braids ή cornrows είδατε σε φωτογραφία!