ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΓΟΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

Το κομμωτήριο Daniel's ειδικεύεται στα φυσικά σγουρά μαλλιά, γι’ αυτό και γνωρίζει καλά ότι τα προϊόντα και οι θεραπείες που χρησιμοποιούνται σε αυτό τον τύπο μαλλιών δεν πρέπει να είναι ίδια με τα αντίστοιχα για τα ίσια μαλλιά.

Ο λόγος είναι απλός: τα φυσικά σγουρά μαλλιά δεν πρέπει να ξεραθούν κι έτσι να στερηθούν τα λιπαντικά τους στοιχεία.

Επιλέγουμε Σωστές Θεραπείες

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τρίχα, όταν βγαίνει από τη ρίζα, είναι ουσιαστικά νεκρή κερατίνη και το ιδανικό υλικό για να τη λίπανσή της είναι το σμήγμα από το τριχωτό του κεφαλιού. Παράλληλα, ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας αλλά και τα δυνατά αλκάλια τον βαφών και του ντεκαπάζ ανοίγουν τα λέπια και αποδομούν την τρίχα στα φυσικά σγουρά μαλλιά.

Είναι καλό λοιπόν να γνωρίζετε ότι σαμπουάν και θεραπείες για ξηροδερμία που περιέχουν πίσσα, θειούχο σελήνιο ή πυριτιούχο ψευδάργυρο καθαρίζουν υπερβολικά το τριχωτό της κεφαλής, αποδομώντας έτσι τα λιπαντικά συστατικά της τρίχας. Επομένως, τα σγουρά μαλλιά (τόσο με μπούκλα όσο και τα φριζέ) χρειάζονται σαμπουάν με ήπια αλκάλια και πολύ δυνατά conditioners.

Ο Daniel χρησιμοποιεί αποκλειστικά τέτοια προϊόντα και θεραπείες ώστε η μπούκλα να έχει νεύρο (σαν ελατήριο) δίχως να φριζάρει.

Προσφέρει, παράλληλα, μια ολόκληρη σειρά από θεραπείες δεσμών. Αυτές είναι απαραίτητες, γιατί η σύνθεση της τρίχας εσωτερικά, περιλαμβάνει δεσμούς δισουλφιδίου (ενώσεις του θείου). Τα αλκάλια των βαφών και του ντεκαπάζ, ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας ανοίγουν και χαλαρώνουν αυτούς τους δεσμούς, με αποτέλεσμα η μπούκλα στα σγουρά μαλλιά να κρεμάει και να ισιώνει. Οι θεραπείες μας αρχικά ανοίγουν την τρίχα και αποκαθιστούν σε μεγάλο ποσοστό αυτούς τους δεσμούς. Στη συνέχεια την κλείνουν, ώστε να επανέλθει η ελαστικότητα και το νεύρο της.

Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε να είναι ειδικό για σγουρά μαλλιά, με ήπια αλκαλική δράση, ενώ το conditioner να είναι βαρύ, με πολλά ενεργά συστατικά, ειδικό για πολύ ξηρά μαλλιά.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητη η χρήση curl activator, μιας κρέμας που διατηρεί τη δομή της μπούκλας μαζεμένη και καταπολεμά την τριβή.

Η Καλύτερη Θεραπεία για τα Σγουρά Μαλλιά είναι η Γνώση

Για τον Daniel, είναι πολύ σημαντικό η πελάτισσα να εκπαιδευτεί και να μάθει πώς να χειρίζεται τα σγουρά της μαλλιά. Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία.

Γι’ αυτό και τους δείχνει πώς πρέπει να στεγνώνουν τα μαλλιά με τη φυσούνα ή τη UV λάμπα, σπρώχνοντας απαλά την μπούκλα προς τα μέσα χωρίς τριβή και στατικό ηλεκτρισμό που προξενεί φριζάρισμα. Μαθαίνουμε, επίσης, στην πελάτισσα να ξεκινά το στέγνωμα από εκεί που ξεκίνησε το κούρεμα και να το τελειώνει εκεί που τελείωσε.

Αγαπούμε & Σεβόμαστε τα Σγουρά Μαλλιά

Έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, καθώς και σεβασμό και αγάπη για τα φυσικά σγουρά μαλλιά και δεν μας περνά καν απ’ το μυαλό να χρησιμοποιήσουμε σ’ αυτά στρογγυλή βούρτσα ή πρέσα, γιατί ό,τι κάνει στα μαλλιά μια περμανάντ με αλκαλική και μετά όξινη δράση κάνει και η εναλλαγή καυτού και κρύου σε ένα στέγνωμα με πιστολάκι.

Ο Daniel πιστεύει απόλυτα στα φυσικά μαλλιά και δεν ισιώνει ποτέ φυσικά σγουρά μαλλιά, είτε φριζέ είτε με μπούκλες. Δεν υπάρχει λόγος να γίνουμε όλοι ίδιοι!